Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Publicacions > Biblioteques de la UPC


Serveis per a col·legiats

Biblioteques de la UPC

Els col·legiats tenen accés a les tretze biblioteques de la UPC on poden consultar més de 370.000 documents, en paper i en suport electrònic, i usar els 3.200 punts de lectura i els 380 ordinadors.

Per tal de gaudir d’aquest servei, els col·legiats hauran de sol·licitar un carnet a qualsevol biblioteca de la UPC mitjançant la presentació del carnet col·legial juntament amb una fotografia de mida carnet.

Els col·legiats tenen accés a dos documents en préstec durant de set dies, poden reservar fins a tres documents i fer un màxim de quatre renovacions, que es poden tramitar a través del web de la UPC o telefònicament a qualsevol biblioteca.

Servei d’Informació Especialitzada

El Servei d’Informació Especialitzada (SIE) és un servei en línia per fer consultes especialitzades sobre les àrees de coneixement de la UPC als seus bibliotecaris temàtics. El servei, que és de pagament, respon a les demandes d’informació especialitzada sobre les àrees de coneixement de la UPC en un màxim de 48 hores.

S’entenen per consultes especialitzades aquelles relatives a un tema, com ara “Busco informació sobre l’emmagatzematge del CO2” o aquelles que tenen per resposta una dada concreta (“La pluviometria a Manresa els darrers 5 anys”) o que impliquen una cerca en una o més bases de dades (“Projectes de les darreres accions urbanístiques a la costa mediterrània”). Les consultes generen un informe de la cerca i, en funció de la consulta, com a document de resposta es lliuraran dades concretes o referències bibliogràfiques.

El tipus d’informació que es pot proporcionar és: 

  • Referencial: es donen totes les dades que identifiquen el document, però no el text complet del document. Si posteriorment l’usuari vol el text complet també se li pot proporcionar. 
  • Text complet: la Biblioteca de l’EUETIB pot gestionar la localització de qualsevol article o altre document d’interès a través del Servei d’Obtenció de Documents [PDF 76 Kb]. 
  • Còpia o préstec d’originals de documents a la UPC (documents que es troben a la UPC o que són accessibles des dels ordinadors de la UPC). 
  • Còpia o préstec d’originals de documents subministrats des de centres externs a la UPC.

Obtenció de documents

Els col·legiats poden accedir a aquest servei a través de la Biblioteca de l’EUETIB, que els enviarà els resultats de les cerques d’informació en suport electrònic per mitjà d'un correu electrònic. Els col·legiats recolliran els resultats de les cerques d’informació en suport paper a la Biblioteca de l’EUETIB .

També per mitjà de la Biblioteca de l’EUETIB, els col·legiats podran accedir al servei de préstec interbibliotecari de llibres d’altres biblioteques catalanes, espanyoles o mundials. La biblioteca farà la tramesa de la comanda i informarà el col·legiat de la disponibilitat del document. El col·legiat recollirà i retornarà el document a la Biblioteca de l’EUETIB.

Biblioteca digital de la UPC

Els col·legiats poden accedir als continguts de Bibliotècnica, la biblioteca digital de la UPC, des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa UPC o des de qualsevol ordinador situat a les biblioteques de la UPC.

L’accés a totes les col·leccions electròniques de pagament disponibles a Bibliotècnica queda restringit a les condicions contractuals de les llicències signades pel Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) o la UPC que, normalment, limiten l’accés exclusiu a la comunitat universitària.

Tarifes dels serveis

Els serveis de recerca especialitzats que són de pagament es facturaran als col·legiats amb unes condicions econòmiques avantatjoses, ja que els col·legiats formen part del grup II d’usuaris. Les tarifes d’aquest grup estan disponibles a la Biblioteca UPC.

Aquest servei és possible gràcies a un acord signat entre el Col·legi, el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Consorci de l’Escola Industrial.

Per a més informació

http://bibliotecnica.upc.es


Biblioteca de l'EUETIB

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV