25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Bomba de calor a gas. Factor d'eficiència i estalvi en el sector terciari


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Conferències

Bomba de calor a gas. Factor d'eficiència i estalvi en el sector terciari

Informació de l'activitat

 • Programa:

  Els edificis tant del sector residencial com del terciari i comercial demanen cada dia més un nivell de confort més gran, en climatització tant a l'hivern com a l'estiu i en aigua calenta sanitària, el que es tradueix en una major demanda d'energia per satisfer, representant fins i tot fins a un 70% de l'energia consumida en un edifici residencial i més del 50% en un edifici del sector terciari, com ara, un destinat a oficines. Pel cost econòmic i el seu impacte mediambiental que representa el seu consum, augmenta la importància d'aconseguir una millora de l'eficiència i l'estalvi energètic en els mateixos.


  Per això, tant en el disseny de nous edificis, com en la rehabilitació i / o renovació d'equips tèrmics dels ja existents, s'ha de definir la seva dotació energètica valorant el cost inicial d'aquestes instal·lacions tèrmiques i els costos posteriors d'utilització.


  En aquest aspecte les bombes de calor de gas constitueixen una dotació col·lectiva de molt alta eficiència enfront dels sistemes clàssics basats en equips elèctrics, tant en edificis situats en zones d'interior, amb un gran rigor climàtic d'hivern com en zones de costa, la principal demanda es produeix en condicions d'estiu. Addicionalment, aquests equips poden realitzar de manera gratuïta la cobertura parcial o total de la demanda d'aigua calenta sanitària de l'edifici, si aquesta existeix.


  Aquesta Jornada Tècnica té per objecte presentar les característiques generals de disseny d'aquests sistemes, aspectes pràctics del seu muntatge i operació, així com la situació actual de disponibilitat al nostre mercat.

   

 • Impartit per:

  José Manuel Domínguez Cerdeira, enginyer industrial. Responsable de prescripció – promoció del Gas, de l’empresa Gas Natural SDG, S.A.

   

 • Dates i horaris:

  21 de maig de 2012, a les 18.30 h

 • Lloc:

  Sala d'actes del CETIB
  Consell de Cent, 365
  08009 Barcelona
  Tel. 934 96 14 20
  Fax. 932 15 20 81

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Març 2021 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31    

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 25 anys del Col·legi
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial