25 aniversari. Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Tramitació de llicències d’activitats (medi ambientals, espectacles i incendis) i d’obres asso...


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

Cursos

Tramitació de llicències d’activitats (medi ambientals, espectacles i incendis) i d’obres associades

INSCRIPCIÓ

En aquest moment, no queden places presencials disponibles. Podeu realitzar la vostra inscripció per si es realitza alguna anul·lació.

Informació de l'activitat

 • Objectius:

  Definir el mapa de tramitacions, seqüències a seguir, relacions i dependències entre les diferents normatives i els tràmits associats. Determinar un procediment lògic i facilitar una guia per a la tramitació d’activitats i obres associades.

 • Destinataris:

  El curs estaria destinat en una doble vessant.

   

  Per una banda, dedicat a tècnics d’exercici lliure que necessiten saber com funciona el mapa de tràmits administratius de cara a poder donar una explicació als seus clients i conèixer la tramitació que hauran de seguir en el moment de la presentació i resolució dels seus projectes.

   

  Per altra banda, dedicat a tècnics municipals per a conèixer millor la tramitació determinada en les diferents normatives, la proposta definida a les Ordenances tipus i les modificacions proposades per ajustar els procediments administratius i adaptar-los a les noves orientacions que comporta la tramitació telemàtica.

   

 • Programa:

  Amb la publicació de la Llei 20/2009 del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats, la Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis i el Decret 112/2010, de 31 d’agost, pel qual s’aprova el Reglament d’espectacles públics i activitats recreatives, la tramitació de les llicències d’activitats s’ha modificat substancialment. Si això li afegim la tramitació de les llicències d’obres basades amb el veterà Decret 179/1995, de 13 de juny ROAS Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, la creixent importància de la comunicació prèvia d’obres menors i la tramitació incerta de les activitats innòcues basades en aquest mateix reglament i desenvolupades en dispars ordenances municipals d’activitats, ens dona un mapa de tramitacions del tot incert i variat. A més, l’orientació clara de la Unió Europea vers la reducció i simplificació administrativa referent a activitats, la tramitació electrònica i la seva translació en el foment de les comunicacions prèvies, ho ha acabat de complicar.

   

  La publicació de les Ordenances tipus de la Diputació de Barcelona sobre intervenció ambiental, seguretat i salut pública i d’espectacles públics i activitats recreatives han intentat, en part, ordenar aquest mapa de tramitacions, quedant però amb algunes mancances.

   

   

  -          Explicació de la tramitació proposada per a les diferents tipologies d’actes administratius descrits a les normes afectades: Medi ambiental, espectacles, incendis, obres i innòcues.

  -          Explicació de les dues Ordenances tipus de la Diputació.

  -          Determinació del mapa complert de tramitacions i la seva relació entre activitats medi ambientals/espectacles, incendis i obres a l’hora de presentar la documentació davant les diferents administracions.

  -          Documentació a presentar: índex de projectes, documents normalitzats, documentació electrònica, etc.

  -          Propostes de millora de la normativa municipal i recomanacions a l’hora de presentar documentació.

 • Impartit per:

  Jordi Artiga Pascual, enginyer tècnic, professional d’exercici lliure i enginyer tècnic municipal d’activitats, mediambient, obres industrials i Protecció Civil

 • Dates i horaris:

  del 7 al 21 de maig de 2012**

 • Durada:

  8 hores*

 • Lloc:

  En línia

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 135.00 €

  Preu precol·legiats: 135.00 €

  Preu no col·legiats: 190.00 €

 • Observacions:

  *La durada del curs es consideren, les hores que un alumne, en promig, ha de dedicar del seu temps per assolir els objectius i coneixements del curs. Evidentment existiran alumnes què els hi calgui dedicar més temps i d’altres en què amb menor dedicació tindran suficient.

   

  ** Les dates del curs es refereixen a la data d’inici i l'últim dia de què disposa l'alumne per a ser tutoritzat pel/s professor/s. Això vol dir que, durant aquest període de temps, l'alumne pot contactar amb el seu professor per fer consultes, demanar aclariments, plantejar dubtes, suggeriments, exemples o exercicis, etc., de manera que s'adapti el seu nivell d'aprenentatge al nivell que vagi assolint i sempre en el marc del programa del curs.


  Formació bonificada

  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament als col·legiats i als no col·legiats la bonificació de cursos de formació que organitza.


  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Tripartita. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada. Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l’inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb el departament de Formació i Comunicació del CETIB.

   

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Març 2021 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31    

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV
 • 25 anys del Col·legi
 • 2021 Any de la Seguretat Industrial