Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > La Transformació Digital de l'Enginyeria


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

ConferènciesAltres Temàtiques Tècniques

La Transformació Digital de l'Enginyeria

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  ENGINYERS BCN conjuntament amb tots els col·legis d'enginyers tècnics agrupats a la METGEC (Mesa d'Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya).

 • Objectius:

  Des de la METGEC us proposem la jornada “La transformació digital de l’enginyeria” que ha de servir, entre més coses, per reflexionar sobre l’entorn digital de les activitats dels enginyers i treure’n conclusions útils per avançar cap a la inevitable i necessària digitalització. Cap especialitat de l’enginyeria pot mantenir-se aliena al tsunami digital que ens envaeix. Per tant, ens hem posat les piles per poder oferir una jornada atractiva i completa que abasti el màxim espectre de la digitalització present en el món professional. Així doncs, ens hem esforçat per poder aplegar reconeguts especialistes i professionals de prestigi en una mateixa jornada i de ben segur que tots plegats en traurem profit. Que la gaudiu!

 • Programa:

  10:00 h Benvinguda a càrrec de Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració publica de la Generalitat de Catalunya, Miquel Darnés, president de la METGEC, i Xavier Font, vicepresident de la METGEC

   

  10:30 h Ponència a càrrec de Raúl Fuentes, especialista en enginyeria digital de la Universitat Politècnica de València

   

  11:20 h Coffee Break

   

  11:45 h Taula Rodona

   

  Modera Albert Cuesta, periodista

  - Xavier Torra, president d’Eurecat

  - Ramon Pastor, vicepresident mundial d’HP

  - Núria Salan, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia

   

  12:45 h Ponències pràctiques 

   

  - Lluís Verdaguer, fundador i CEO d’Effitronix, sobre Indústria 4.0

  - Antoni Magariños, subdirector General Adjunt de Serveis Tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

  - Mateo Valero, fundador i director del Barcelona Supercomputing Center

   

  13:45 h Cloenda a càrrec de Miquel Darnés, president de la METGEC i Xavier Font, vicepresident de la METGEC.

   

  14:00 h Fi de la jornada

  Patrocina l'acte.

 • Impartit per:

  Raúl Fuentes, especialista en enginyeria digital. UPV.

   

  Albert Cuesta, periodista, analista, traductor i conferenciant especialitzat en electrònica de consum i tecnologies de la informació. Edita el blog albertcuesta.com, l’edició en espanyol del butlletí Mobile World Live de la GSMA i el blog del Observatorio Nacional de la 5G. Col·labora habitualment al diari Ara i a Catalunya Ràdio.

   

  Xavier Torra, President del Centre Tecnològic EURECAT. Enginyer Industrial per la UPC, Màster en Direcció de Màrqueting per ESADE. Ha estat CEO d’AltBath Company, membre del Consell Assessor del BBVA a Catalunya, president del Patronat de la Fundació Oxfam-Intermón España i Conseller Delegat de Simon Holding, entre d’altres. Presideix el Patronat de la Fundació ESADE i el centre EURECAT.

   

  Ramon Pastor, Vicepresident i General Manager d’HP 3D Printing Business. Màster en enginyeria per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), llicenciat en Empresarials per l’IESE i format en Desenvolupament i Estratègia de Productes a l’ INSEAD i el MIT. Des de l’any 1992 ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat a l’empresa Hewlett-Packard(HP).

   

  Núria Salan, Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Llicenciada en Química i Doctora en ciència dels materials i enginyeria metal·lúrgica. És presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT) (la filial tècnica de l’Institut d’Estudis Catalans) i Sots-directora de Promoció i Estudiantat de l’ES d’Enginyeria de Terrassa (UPC).

   

  Lluís Verdaguer, fundador i CEO d’EFFITRONIX. Enginyer Tècnic Industrial per la UPC de Terrassa amb una extensa carrera de més de 35 anys en el món del manteniment industrial, l’automatització de processos i l’eficiència energètica. Des de l’any 1994 dirigeix l’empresa Effitronix, creadora del sistema MICO24, que monitora i controla els elements clau d’una planta productiva.

   

  Antoni Magariños, Subdirector General Adjunt de Serveis Tècnics de L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Llicenciat en Ciències Físiques per la UB, amb estudis de postgrau a la Universitat de Berkeley i MSc en IT Management per BES La Salle (URL). Dins de l’ICGC ha ocupat diferents càrrecs tècnics i de gestió. Ha participat en comissions estatals de coordinació i d’informació geogràfica i és autor de diversos articles sobre cartografia i fotogrametria.

   

  Mateo Valero, fundador i Director del Barcelona Supercomputing Center. Enginyer Superior de Telecomunicacions per l’ETSIT de Madrid i Doctor Enginyer de Telecomunicacions per l’ETSIT de Barcelona. Des de 1983 és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment és el Director del Barcelona Supercomputing Center- Centre Nacional de Supercomputació.

 • Dates i horaris:

  15 de novembre de 2019
  De 10h a 14h

 • Durada:

  4 hores

 • Lloc:

  Sala d'actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 BARCELONA
  Tel. 934961420

 • Observacions:

  INSCRIPCIONS: 

  Cal confirmar assistència a jornadaenginyeria@lidera.cat

  T’animem a participar-hi i també a fer arribar a totes aquelles persones que poden estar interessades a assistir a la Jornada.

   

 • Torna-la a veure :

  Aquest servei ofereix la possibilitat de tornar a veure les conferències que s'han realitzat al Col·legi.

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Abril 2023 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV