Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Formació > Cursos i activitats > Formació bàsica per elaborar Plans d'Autoprotecció (PAU)


Serveis per a col·legiats

<< Llistat de cursos, conferències i activitats

Agenda

CursosActivitats i Seguretat

Formació bàsica per elaborar Plans d'Autoprotecció (PAU)

La inscripció està tancada.

Informació de l'activitat

 • Organitzat per:

  Aquest curs s'ha programat en entre el Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB) i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN). 

 • Objectius:

  El Decret 30/2015 de 29 de juny, aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i fixa el contingut d’aquestes mesures.
  També estableix que el Pla d’autoprotecció ha de ser elaborat i signat per personal tècnic competent per dictaminar sobre aquells aspectes relacionats amb l’autoprotecció davant els riscos a que estigui subjecta l’activitat.
  Poden obtenir l’acreditació per elaborar plans d’autoprotecció, personal tècnic que hagi superat aquest curs de formació bàsica de 140 hores.
  El CAATEEB, com a centre acreditat per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya,  per impartir la formació requerida per elaborar plans d’autoprotecció, us presenta el curs bàsic per tal d’obtenir l’acreditació de personal competent.

   

  Dotar dels coneixements necessaris per elaborar plans d'autoprotecció i per obtenir l'acreditació com a personal tècnic competent en l'elaboració de plans d'autoprotecció per a les activitats i centres d'interès per a la protecció civil local, d'acord amb el Decret 82/2010, de 29 de juny.

 • Destinataris:

  Aquest curs compleix amb els requisits de formació continuada per accedir a la Certificació Professional, acreditada per ENAC segons la Norma ISO 17024:2012. Tota la informació per poder accedir a la certificació està disponible a  https://certificacioprofessional.cat/

 • Programa:

  Introducció bàsica a la protecció civil:

   • Introducció bàsica a la protecció civil.
   • La prevenció i planificació de riscos greus a Catalunya.
   • La gestió de les emergències.
   • Tecnologies de suport a la protecció civil.

   

  Normativa bàsica i relativa a les diferents activitats del Decret d’Autoprotecció:

   • Normes bàsiques.
   • Normes tècniques.

   

  Els PAU: pautes bàsiques per a la seva elaboració o implantació:

   • Introducció bàsica a la redacció d’un PAU.
   • Anàlisi del risc d’un PAU.
   • Descripció dels mitjans i mesures d’autoprotecció d’un PAU.
   • Estructura organitzativa d’un PAU.
   • Implantació, manteniment i actualització d’un PAU.

   

  El curs tindrà una durada de 140 hores, de les quals 56 seran presencials i la resta seran complementades amb casos pràctics i lectures (56 hores presencials i 84 hores no presencials)

 • Impartit per:

  Miguel E. Arredonda, Enginyer en Telecomunicacions. Enginyer europeu. Director de Seguretat.  Tècnic competent per elaborar plans d'autoprotecció. Cap Territorial de seguretat i protecció a Catalunya de Telefónica entre 1998 i 2000. CEO de l'empresa Segurnomía

  Sebastià Jané, Arquitecte tècnic i Enginyer d'edificació col·legiat. Master en Direcció i Organització d'empreses. Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Coordinador de Seguretat i Salut en obres de construcció. Auditor de sistemes de gestió. Tècnic competent per realitzar Plans d'Autoprotecció PAU. 

  Emilio Herrero, Arquitecte tècnic col·legiat. Director de seguretat. Tècnic competent per elaborar plans d’autoprotecció.Cap Territorial de seguretat i protecció a Catalunya de Telefónica entre 2001 i 2004. 

 • Dates i horaris:

  Del 14 d'octubre a l'11 de desembre de 2019
  de 16 a 20h

 • Durada:

  140 hores lectives

 • Lloc:

  CAATEEB
  Bon Pastor, 5
  08021 BARCELONA
  Tel. 392402060

 • Drets d'inscripció:

  Preu col·legiats: 588.00 €

  Preu precol·legiats: 588.00 €

  Preu no col·legiats: 840.00 €

 • Observacions:

  El calendari estipulat de les sessions és el següent:

  14/10/2019, dilluns de 16 a 20 h. 

  16/10/2019, dimecres de 16 a 20 h. 

  21/10/2019, dilluns de 16 a  20 h. 

  23/10/2019, dimecres de 16 a 20 h. 

  28/10/2019, dilluns de 16 a 20 h. 

  30/10/2019, dimecres de 16 a 20 h. 

  04/11/2019, dilluns de 16 a 20 h. 

  06/11/2019, dimecres de 16 a 20 h. 

  11/11/2019, dilluns de 16 a 20 h. 

  13/11/2019, dimecres de 16 a 20 h. 

  18/11/2019, dilluns de 16 a 20 h. 

  20/11/2019, dimecres de 16 a 20 h. 

  11/12/2019,dimecres de 16 a 20 h. 

   

   

  Formes i terminis de pagament dels cursos

  L'import del curs es podrà fer efectiu de les següents formes: 

   

  • Targeta de crèdit o dèbit (directament des de l’aplicació o presencialment a la seu del Col·legi)
  • Carta de pagament amb codi de barres generat des de l’aplicació que permet realitzar el pagament a través de la Linea Oberta de CaixabankNow o a qualsevol dels seus caixers automàtics (una vegada es faci efectiu el pagament es confirmarà la inscripció mitjançant correu electrònic).

   

  L’import del curs s’haurà de fer efectiu, com a mínim, 10 dies hàbils abans de la data d’inici. El no fer-ho pot comportar l’anul·lació de la inscripció i la pèrdua de la plaça reservada.

   

  Anul·lacions

  Per anular la inscripció abans del pagament podeu fer-ho en aquest apartat web

  Les anul·lacions d’inscripcions als cursos s’hauran de comunicar al Departament de Formació (formacio@ebcn.cat  o Tel. 93 496 14 20).

  Les anul·lacions comunicades dins dels 5 últims dies abans de l’inici del curs, o una vegada iniciat el curs, comportaran la pèrdua del 100 % de l'import del curs. 

   

  El Col·legi es reserva el dret de modificar horaris, dates, continguts i/o professorat dels cursos programats. També es reserva el dret d’anul·lar o ajornar el curs si considera insuficient el nombre d’inscrits. En cas que el Col·legi anul·li el curs es retornarà l’import sencer del curs.

   

  Les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció.

   

  Assistència

   

  L’organització informa que les faltes d’assistència per part de l'alumnat en cap cas podran ser recuperables.

   

  En cada curs es lliura un certificat d’assistència quan l’alumne assisteix com a mínim a un 75 % de les hores del curs. Es imprescindible signar els llistats d’alumnes que es distribueixen a cada sessió, per aconseguir el certificat d'assistència.

   

  Formació bonificada

   

  El Col·legi s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar la bonificació de cursos de formació.  Ho fa gratuïtament tant per als col·legiats com per als no col·legiats en els cursos que organitza.

   

  Aquest curs, pot ser bonificat per la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Per conèixer els passos a seguir, consulteu l’apartat Formació bonificada (Per sol·licitar la bonificació, cal realitzar prèviament la inscripció al curs).

   

  Recordeu que, per a poder obtenir la bonificació, les gestions cal fer-les, com a mínim, 10 dies hàbils abans de l´inici del curs. Per a més informació, podeu contactar amb el Departament de Formació d’ENGINYERS BCN.

   

  IMPORTANT:

  Per obtenir la bonificació, la Fundació Estatal para la Formación en el Empleo estableix com a condició la realització del curs per part del treballador: això implica, en el cas dels cursos presencials, una assistència mínima del 75% a les classes, i en el cas dels cursos en línia, cal obtenir una assistència/participació mínima del 75% que es calcula en base a:

  • El nombre de connexions realitzades a l’aula virtual.
  • La participació en els fòrums i debats proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).
  • Realització de les activitat/exercicis proposats pel tutor (en el cas d'haver-hi).

   

  Formació subvencionada majors 45 anys en situació d’atur


  El Col·legi ofereix per tots aquells/es col·legiats/ades d’ENGINYERS BCN que estiguin donats d’alta com a demandants d’ocupació* i per tant en situació de recerca de feina (aturats), majors de 45 anys i més d’un any de col·legiació la possibilitat de subvencionar aquest curs, segons casuística a valorar.

   

  Cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació i Promoció    professional ocupacioipromocio@ebcn.cat i enviar aquesta sol·licitud PDF.  

  *Així mateix, si no ho han posat en coneixement del Col·legi cal acreditar-ho aportant la documentació que s’escaigui del Departament de Treball de la Generalitat.

   

Feu-ho córrer
 • Més

Mes anterior Juny 2023 Mes següent
dl dm dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

 • Certificado TÜV