Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Publicacions > Vehicles elèctrics. Present i futur


Serveis per a col·legiats

[+] Cercar publicacions

Publicacions

Vehicles

Vehicles elèctrics. Present i futur

Descarregar publicació (PDF 4.921,70 Kb)

Sumari

Sembla que ara va de veres. Després d’anys i panys de parlar-ne i de fer veure que els vehicles elèctrics estaven a la cantonada, ara les coses estan canviant. Per aquest motiu el Col·legi ha volgut dedicat el cinquè número de la revista Tecnodebats a explicar, analitzar i valorar el present i futur del vehicles elèctrics (VE). La publicació s’ha plantejat amb el mateix esquema que els números anteriors, és a dir, s’ha incidit en les vessants tècnica, social i econòmica del tema en qüestió.

A “L’anàlisi”, els professors Mario Giampietro i Jesús Ramos Martín, investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, fan una dissecció dels escenaris de futur que introduiran els VE, ja que no sols viurem un canvi de tecnologia, sinó que també un canvi de paradigma pel que fa a la mobilitat i al consum energètic.

A “El reportatge”, signat pel periodista especialitzat en medi ambient Albert Punsola, es fa un recorregut exhaustiu per la situació actual dels cotxes i motos elèctrics, tot fent una mirada al seu passat històric.

L’entrevista s’ha fet al professor de la UPC i president de la Societat de Tècnics d’Automoció Rafael Boronat, en la qual explica els seus punts de vista sobre els aspectes tecnològics i econòmics més rellevants dels VE.

La part destinada a mostrar un projecte fet per un enginyer tècnic, l’han feta Francesc Vilaró i Toni Vilaginés, sobre una estació de càrrega de motos elèctriques, que permetrà la càrrega simultània de diverses unitats alhora.

A “L’opinió” hi ha set persones relacionades amb els VE que responen a tres preguntes concretes sobre el present i el futur d’aquests ginys electromecànics. Per acabar, hi ha una secció en la qual es fan recomanacions de llibres i pàgines web que parlen, des de diverses vessants, dels VE.


Tipus:
Tecnodebats
Publicació:
2010
Idioma:
Català i castellà
Col·lecció:
Tecnodebats
Número d'edició:
Número 5

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV