Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Publicacions > Tecnodebats - 50 anys de Col·legi


Serveis per a col·legiats

[+] Cercar publicacions

Publicacions

Institucional

Tecnodebats - 50 anys de Col·legi

Descarregar publicació (PDF 6.801,09 Kb)

Sumari

EL PROJECTE

Un local del CETIB, destinat a formació, s'ha projectat amb les màximes exigències tecnològiques i amb conceptes innovadors d'interiorisme. L'autor del projecte detalla les idees d'enginyeria que el fan més confortable.

L’ANÀLISI

Certament, condensar 50 anys d'història del país en set pàgines resulta complicat. L’historiador i periodista Jaume Fabre ha optat per traçar unes pinzellades. En El que ha quedat enrere (1958-2008), proposa un recorregut per aspectes tan quotidians com els jocs dels infants, les celebracions familiars o el consum.

LES IMATGES

Les aplicacions de l'enginyeria tècnica industrial poden ser sorprenents vistes des de molt a prop. Des d'un circuit elèctric als mecanismes d'una grua, la feina d'aquests tècnics tot terreny està ben present en el dia a dia de la societat moderna.

COL·LEGI

 La crònica d'un col·lectiu que no ho ha tingut gens fàcil i ha hagut de lluitar de valent per veure reconegudes les seves capacitats professionals es titula, oportunament, Una cursa d'obstacles anomenada enginyeria tècnica.

EDITORIAL

El Col·legi fa 50 anys. En una edat en què les persones assoleixen la maduresa és el moment de mirar endarrere i
sobretot, d’analitzar cap on anem. Els col·legis professionals s’han d’adaptar als nous temps.

L’ENTREVISTA

Joan Ribó, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) llança, en aquesta entrevista, un repte: "Hem d'aconseguir ser una sola veu”, diu alhora que augura un gran futur per a l'enginyeria tècnica a Europa.

L’ENGINYER

Una entrevista a l'enginyer tècnic industrial, Francesc Xavier de Miguel, col·legiat número 13601, i que va ser el guanyador del concurs d'idees de l'espai de formació del Col·legi, completa la presentació del projecte Llum.

LLIBRES I WEBS

 Una selecció d'espais web d'interès per als enginyers tècnics industrials i el comentari d'obres literàries, de divulgació i de recerca sobre la professió, el col·legi o la indústria a Catalunya.

VISAT

Del visat amb espelmes al Tecnovisat 2.0, el Departament de Comunicació del CETIB narra l'evolució d'un dels principals serveis tècnics al col·legiat. Cada cop més fàcil i ràpid, ja és possible visar un projecte sense moure's de l'oficina.

L’ARTICLE

El principal mitjà d'informació del Col·legi, la revista Theknos, ha sabut transformar-se en nombroses ocasions al llarg de 48 anys de trajectòria. Tant el disseny gràfic com els continguts han evolucionat d'acord amb els temps.
 

L’OPINIÓ

De Montserrat Tura, Vicent Francesc Martínez, Joan Rosell, Miquel Roca i Josep Maria Terricabras sobre el present i el futur dels col·legis professionals. Els degans Joan Vallvé i Silvia Giménez-Salinas, amb Carlos Carnicer i Josep Maria Álvarez, opinen sobre la funció social d'aquestes institucions a la Catalunya del segle XXI.

VERSIÓN CASTELLANA

Todos los artículos de la revista traducidos al español.


Tipus:
Tecnodebats
Publicació:
2008
Idioma:
Català, Castellà
Número d'edició:
Número 3

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2022 Any de la Enginyeria del Sector Sanitari