Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Publicacions > Accidents, risc i seguretat


Serveis per a col·legiats

[+] Cercar publicacions

Publicacions

Seguretat

Accidents, risc i seguretat

Descarregar publicació (PDF 2.293,29 Kb)

Sumari

L’EDITORIAL

El sociòleg alemany Ulrich Beck va ser el primer a parlar de la societat del risc. No hi ha avenç científic tecnològic que no generi un risc, i a Catalunya, com a país desenvolupat que és, els riscos també van en augment.

L’ANÀLISI

Luis Rojas Marcos afirma que «la inseguretat, la incertesa i la vulnerabilitat formen part de la definició de qui som». L’ideal de vida ordenada i segura es veu negat per la imprevisibilitat dels esdeveniments. Per Àngel Castiñeira 

LES IMATGES

L’era postindutrial ha comportat un augment dels riscos i perills, tant en les vies de comunicació com en la resta de llocs on es desenvolupen activitats humanes. Cal un augment proporcional de la seguretat per la prevenció d’accidents.

ITV

L’any 1985, Espanya es va adaptar a la normativa de la Comunitat Europea que obligava els vehicles a sotmetre’s a un examen d’avaluació periòdica, que es coneix com a Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Per Isabel Sucunza.

LGAI

Per a la prevenció d’accidents industrials calen entitats i empreses que certifiquin les bones pràctiques en totes les àrees implicades. Cent anys de feina avalen el Laboratori General d’Assaigs i Investigacions (LGAI), actualment Applus+LGAI. Per Joaquim Elcacho.

L’ENTREVISTA

Luis Montoro és catedràtic de Seguretat Vial per la Universitat de València i director de l’únic Institut Universitari de Trànsit i Seguritat Vial d’Espanya. Montoro fa una crida a la necessitat d’invertir en matèria de seguretat vial. Per Manel Gastó.

EL PROJECTE

El Pla d’Autoprotecció de les piscines Bernat Picornell, situades al Parc de Montjuïc, garanteix l’evacuació i la intervenció immediata en cas d’incendi o d’un altre causa que pugui provocar una emergència. Per Pau Gavarró.

L’ENGINYER

Pau Gavarró, enginyer tècnic industrial, és el gerent de Peradejordi, SL, l’empresa que ha elaborat el Pla d’Autoprotecció de les Piscines Picornell. Tot i la seva joventut, té una dilatada experiència en la seguretat contra incendis. Per Miquel Darnés.

CARTELLS I PREVENCIÓ

En els primers temps de la societat industrial moderna, els cartells alerven davant determinades actituds incorrectes. Així es com van començar a aparèixer els primers cartells sobre accidents laborals. Per Sergi Freixes I Jordi Garriga

L’OPINIÓ

Més d’un any després de l’entrada en vigor del carnet per punts, nou experts de diferents àrees ens expliquen quina valoració en fan i quines altres mesures aplicarien. Per Arantza Díez.

BIBLIOGRAFIA I WEBS

Qui vulgui saber més sobre seguretat viària o com s’ha d’actuar davant situacions d’emergència recomanem alguns llibres i pàgines web per consultar. Per Isabel Sucunza.


Tipus:
Tecnodebats
Publicació:
2007
Idioma:
Català, Castellà
Número d'edició:
Número 2

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV