Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > Serveis per a col·legiats > Publicacions > Climes externs i interns


Serveis per a col·legiats

[+] Cercar publicacions

Publicacions

Medi ambient

Climes externs i interns

Descarregar publicació (PDF 3.440,11 Kb)

Sumari

EDITORIAL

A Catalunya sempre ens ha interessat el clima. I ara que el canvi climàtic és un fenomen de la màxima actualitat, amb més raó que mai. Però, com ens pot ajudar la tecnologia a millorar les condicions ambientals?

L’ANÀLISI

Al llarg dels segles, el gènere humà s’ha hagut d’adaptar a la pressió que ha sofert pels canvis climàtics i, en la seva lluita per adaptar-s’hi, ha evolucionat tecnològicament. Ara, l’home aboca a l’atmosfera l’anhídrid carbònic que produeix per obtenir energia i intervé així en la tendència del canvi climàtic. Per Eudald Carbonell.

LES IMATGES

Els fenòmens més devastadors al ras de terra poden tenir una bellesa quasi bé poètica vistos des de l’espai. De la mateixa manera, el desgel de l’Àrtic o Groenlàndia pot generar imatges precioses... tot i tenir terribles conseqüències.

METEOCAT

On es cuinen les previsions meteorològiques que ens serveixen els diaris i les televisions? Sovint, al Servei Meteorològic de Catalunya, una institució amb molta història que mira cap al futur. Per Albert Punsola.

LA VOLA

Una empresa de serveis per a la sostenibilitat va decidir fer de la seva seu l’expressió dels seus principis. El resultat és l’Ecoedifici de La Vola, un exemple de com arquitectura i tecnologia treballen conjuntament pel medi ambient. Per Joaquim Elcacho.

L’ENTREVISTA

Atenció, l’Àrtic es desgela i les conseqüències poden fer-se sentir a tot el planeta. És només una de les moltes coses que explica Isabel Cacho, una científica que estudia el clima del passat pensant en el que pot passar en el futur. Per Antonio Cerrillo.

EL PROJECTE

Al nou Hospital de Sant Pau les instal·lacions de climatització s’han projectat amb un doble objectiu: garantir el màxim confort i, alhora, optimitzar l’aprofitament energètic. Per Josep Maria Milián.

L’ENGINYER

El responsable de les tasques d’enginyeria de la climatització del nou Hospital de Sant Pau ens parla sobre la seva feina i els problemes que hi ha trobat. Per Miquel Darnés

L’OPINIÓ

Deu experts de diferents àrees ens expliquen quines són les principals evidències que fan pensar que ens trobem davant un canvi climàtic, fins a quin punt podem atribuir aquest canvi a l’activitat humana i quines són les esperances de poder canviar la situació. Per Teresa Artigas

BIBLIOGRAFIA I WEBS

Qui vulgui saber més sobre com funciona el clima o sobre els perills i les evidències del canvi climàtic té un munt de llibres i pàgines web per consultar. Per Joaquim Elcacho.


Tipus:
Tecnodebats
Publicació:
2006
Idioma:
Català, Castellà
Col·lecció:
Tecnodebats
Número d'edició:
1

Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV