Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. Logo


Eines

Accés a l'àrea privada

Fem que tot funcioni

Portada > El Col·legi > Notícies > Barcelona tindrà divuit punts per carregar vehicles elèctrics


Notícies

RSS

Dilluns, 16 de febrer de 2009

Barcelona tindrà divuit punts per carregar vehicles elèctrics

Barcelona instal·larà durant l'any 2009 divuit punts per carregar vehicles elèctrics, que s'ubicaran en diversos aparcaments municipals, segons ha informat l'empresa BSM. Tot i que actualment la implantació de vehicles elèctrics és encara molt reduïda, l'Ajuntament vol apostar per aquest servei, que en els pròxims anys podria viure un fort creixement, ara que la indústria automobilística comença a potenciar els vehicles elèctrics i híbrids.

Actualment, a Barcelona només hi ha registrats 15 cotxes elèctrics i hi ha un únic punt de recàrrega, situat a la confluència dels carrers Consell de Cent i Cartagena. El cost del servei que oferiran aquests punts serà d'1,2 euros, a més del preu del pàrquing per fer la recàrrega, que sol durar dues hores i costa uns 2 euros. 

BSM fa una aposta ferma per aquest tipus de servei. Pretén que el sistema estigui implantat en cinquanta aparcaments municipals de la ciutat el 2014. Aquesta és la data que s'ha fixat el govern central perquè circulin a tot l'Estat un milió de cotxes elèctrics, fet que permetrà estalviar 2.800 tones de petroli. Precisament, el Ministeri d'Indústria va anunciar fa uns dies que preparava un pla per posar en circulació uns 2.000 cotxes elèctrics en els dos anys vinents, i així poder estudiar la ubicació i el nombre de punts de recàrrega necessaris.

Pel que fa a les benzineres, que ja han patit un descens de les vendes de carburants i serien les principals perjudicades per la implantació massiva d'aquests vehicles elèctrics, es plantegen quin serà el seu paper en aquest nou escenari.

Feu-ho córrer
  • Més


Informació

Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona

Consell de Cent, 365 - 08009 Barcelona

Tel: 934 96 14 20 -

Mapa de situació | Contacte

© Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
Tots els drets reservats - Avís Legal - Accessibilitat - Cookies - Política de privacitat

També ens trobareu a:

  • Certificado TÜV
  • 2019 Any de l'Enginyeria Biomèdica